Skip to content

Externa träffar

Träff med Nepals nye ambassadör för Norden

Torsdagen den 13:e september överlämnade Mr Yuba Nath Lamsal kreditivbrev till kung Carl XVI Gustav i en högtidlig ceremoni på Stockholms slott. Förutom Sverige är Mr Lamsal ambassadör även för Danmark, Norge, Finland och de baltiska staterna. Ambassaden ligger i Köpenhamn.

Mr Yuba Nath Lamsal har en lång rad av meriter: han har varit verksam inom media i tre decennier, senast som chefredaktör för The Rising Nepal som är landets äldsta engelskspråkiga dagstidning. Tidigare har han arbetat för flera såväl nepalesiska som internationella tidningar och nyhetsbyråer. Förutom media har han också varit engagerad i olika organisationer inom demokrati, internationella relationer och mänskliga rättigheter. Mr Lamsal har mastersexamen i historia, litteratur och kommunikation från Tribhuvan universitet.

Samma dag bjöd Nepals generalkonsul i Sverige, dr Roland Dahlman, till samtal på konsulatet i Stockholm. Kvällens tema var främjandet av turismen till Nepal. Ambassadören Lamsal och hans medarbetare på ambassaden, Mr Dornath Aryal, ville träffa representanter från olika researrangörer och organisationer för att diskutera framtida samarbete.

Då vår ordförande, Katak Malla, hade förhinder, representerade undertecknad föreningen och berättade om vår verksamhet och våra projekt samt hade ett kort anförande om Nepal som turistmål för skandinaver.

Text och foto: Vilma M. Brandt

=======================================================