Skip to content

Kriminalhistorier från Nepals landsbygd

Kriminalhistorier från den Nepalesiska landsbygden

 Den tyske läkaren Arne Drew startade år 2000 en tysk organisation som driver flera projekt i Nepal (Amppipal hospital i Gorkha, Kirtipur hospital i närheten av Kathmandu, och vårdcentraler i Phera, Solukhumbu; Jantarkhani, Maidane och Sipaghat, Sindupalchok. Organisationen heter NepalMed och det finns mycket att läsa på deras hemsida (https://nepalmed.de/en/). För att få in pengar till organisationen skriver Arne Drew kriminalhistorier om inspektor Sunijt på den Nepalesiska landsbygden. Har du varit där så känner du igen problemen på vägarna men om du bara längtar till Nepal så får man en inblick i livet. Böckerna är lättlästa och passar utmärkt som en gåva. Det har kommit ut tre böcker på engelska och vi väntar på översättningen av den fjärde som handlar om girighet. Du kan köpa böckerna från NepalMeds hemsida. God läsning!

Ny berättelse om inspektör Sunijt; Two animal rights activists are caught in a landslide in the Gorkha jungle. In his fourth case, Inspector Sanjit investigates the ruthless hunting of endangered animal species.

Text och bild; Marieann Högman.

Ny berättelse om inspektör Sunijt; Patients die under unclear circumstances. In his fifth case, Inspector Sunjit investigates illegal trade in counterfeit drugs.

Greed1